semminullalófasz

ASZK  

FUCKYEAH KÖZMUNKAPROGRAM!!!!4!!!!44!444
Egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy munkahelyi balesetben Marcaliban. Tüskés galambriasztót szereltek fel a munkások egy épületre, amikor a dolgozókat tartó emelőkosaras kocsi kosártartója megbillent és kizuhantak. Elsődleges információk szerint a daru kosárszerkezete hibásodott meg, ez okozta a tragédiát. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi Szakigazgatási Szerve is vizsgálatot indított az ügyben.

A vértócsa is jelezte a tragédiát a marcali városközpontban. Szerda reggel történt a baleset, amikor a helyi GAMESZ két dolgozója galambriasztót szerelt volna fel egy épületre, ahol megszaporodtak a madarak, velük együtt pedig a piszok is egyre több lett az elmúlt időszakban.

Méhes Dóra, szóvivő, SMRFK:
- Marcaliban az önkormányzat épületénél az önkormányzat alkalmazásában lévő munkások balesetet szenvedtek. A munkások egy hálót szerettek volna egy hálót kihúzni az önkormányzat épületének a tetejére, a csatornára. 8 méter magasan tartózkodtak egy darura felemelt kosárszerkezetben. És elsődleges megállapítások szerint a daru kosárszerkezete meghibásodott és ennek következtében 45 fokos szögben megdőlt és a benne levő két személy a járdára zuhant.

Egy 52 éves helyi férfi a helyszínen életét vesztette, a másik, 53 éves szintén marcali lakos az elsődleges információk szerint súlyos sérüléseket szenvedett. Őt a Marcali Kórházba szállították, ott azonban a munkás állapotáról nem adtak felvilágosítást. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást. A helyszínen vizsgálódtak a Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi Szakigazgatási Szervének munkatársai is.

Biczó Zoltán, igazgatóhelyettes, SMKH Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv:
Vizsgálják a munkavégzés személyi, tárgyi, szervezési feltételeit, így a munkaeszközök előírásnak megfelelőségét, egyéni védőeszközök biztosítását, illetve a munkavállalók munkaképességre való alkalmasságát is.

A munkavédelmi törvény szerint a vizsgálatra két hónap áll rendelkezésre. Várhatóan addigra kiderül, munkaügyi, munkavédelmi szempontból mit állapítottak meg a szakemberek a halálos kimenetelű baleset kapcsán.

(Híradó)

(Source: somogytv.hu)

— 2 years ago with 1 note
  1. semminullalofasz posted this